Fire hurtige tips til, hvordan du integrerer video i email til nyhedsbreve og marketing (2018)

Video i nyhedsbrev

Det er en rigtig god idé, at bruge video i email til fx nyhedsbreve og markedsføring.

Blot at bruge ordet “video” i overskriften på sin email øger i gennemsnit åbningsraten med 19%. Og den gennemsnitlige Click-Through Rate (CTR) på video i email er 65%!

Bruger du jævnligt video i dine nyhedsbreve, kan du reducere antallet af folk, der afmelder sig med i gennemsnitligt 26%! (Kilde: Hubspot).

Alligevel bliver video alt for sjældent brugt i email som fx nyhedsbreve. Det skyldes formentlig, at integrationen af video i email ikke er særlig sexet!

Du kan i princippet sagtens bare copy-paste et link til en YouTube-video i din email. Men så har du ikke særlig meget kontrol over, hvor og hvordan, den skal placere sig i din email.

Nogle emailklienter viser fx url’en oppe i brødteksten, og lægger videoen nederst på siden, som en slags vedhæftet fil.

Læg dertil, at langt de fleste emails bliver læst på mobiltelefoner i dag, og nyhedsbreve er oftest bygget som en HTML-mail.

Designet af din email er derfor vigtigt – så det nytter ikke noget, at din og – især – dine læseres emailklient dikterer, hvordan videoer skal integreres i din email.

Herunder kan læse om tre måder, du kan integrere video i email.

Brug et billede med en playknap

Den nemmeste måde at integrere video i email på er at bruge et stillbillede med en playknap. Du kan med fordel bruge din bustom-thumbnail fra YouTube, hvis du har designet sådan et.

Hvorfor video thumbnail

Fordelen ved et custom-thumbnail fremfor blot at bruge et af de tre, som YouTube giver dig at vælge imellem, er, at du kan vælge det billede, som du mener skaber størst sandsynlighed for, at din målgruppe klikker på videoen. Det behøver ikke at være et stillbillede fra videoen, men det er oftest en god idé.

Når du har valgt dit billede, kan du hente en playknap, og lægge den på i dit billedredigeringsprogram. Du kan fx hente gratis vektorgrafik på Freepik (ja, det er ikke mig, der har opfundet navnet!): YouTube playknap

Når du har dit thumbnail klar gør sådan:

 

  • Indsæt dit thumbnail i din email, hvor du vil have, det skal være
  • Gå til din video og kopier videoens URL til dit clipboard
  • Marker dit thumbnail i din email tryk på hyperlink-knappen, som du bruger, når du ellers laver links
  • Indsæt linket til din video
  • Tilføj endelsen ?play efter videoens URL

 

Nu kan dine læsere nemt se, at der er en video i din email og playknappen ansporer dem til at se den.

Grunden til at du skal tilføje endelsen ?play er, at dine læsere ellers skal klikke to gange før din film afspilles: Først på dit thumbnail – og bagefter på det thumbnail, som YouTube har valgt. Og det er sgu ikke særligt sexet!

Brug en animeret GIF

hvorfor video gif eksempel

Denne løsning minder i sin tekniske opbygning om den forrige. Forskellen er blot, at du i stedet for et thumbnail bruger en animeret gif.

Det skaber liv i din email og vækker nysgerrigheden hos dine læsere.

Det oplagte valg er at tage nogle få sekunder ud af videoen og konvertere dem til gifs. Men i princippet kan du vælge, at bruge noget helt andet:

vil du se mere gif

Hvis du arbejder i Adobe-pakken eller andre større videoredigeringsprogrammer, har du allerede denne mulighed. Du kan blot vælge en bid af din video og vælge at eksportere som gif i stedet for mov eller mp4.

Hvis du ikke har et redigeringsprogram, kan du bruge en af de mange løsninger, der findes online til det samme. Tag fx et kig på Onlineconverter.com og Ezgif.com.

Når du har downloadet din gif er proceduren stort den samme, som med stillbilleder:

  • Indsæt din gif i din email
  • Gå til din video og kopier URL-adressen til dit clipboard
  • Marker din gif i din email tryk på hyperlink-knappen
  • Indsæt linket til din video
  • Tilføj endelsen ?play efter videoens URL

 

En gif kan være en god måde at vække dine læseres nysgerrighed. De får et kort indblik i videoens indhold, og får lyst til se resten.

Kombinationer af gifs, stillbillede og video

Du kan med fordel kombinere gifs, stillbilleder og video for at lokke dine læsere til at trykke på dine film i nyhedsbreve.

Teknisk set er der tale om gifs og måden du integrerer dem på, er fuldstændig den samme som i afsnittet ovenfor. Så dette er blot nogle lidt kreative eksempler på, hvad der er muligt.

Du kan fx lægge et stort stillbillede af en playknap henover din video, inden du konverterer den til en gif. Herunder har jeg valgt gøre det sådan, at selve trekanten i playknappen er gennemsigtig, så det fungerer som et slags vindue til videoen, der er inden bagved. Hvis man vil have det fulde billede, må man trykke på knappen.

videogif-med-playknap

 

Du kan også vælge at lægge en animeret playknap oven på et stillbillede. Det gør billedet dynamisk og kan give læseren en følelse af tidspres, så de trykker på knappen:

Stillbillede-med-animeret-youtubelogo

HTML5-skabeloner

Med introduktionen af HTML5 er der blevet åbnet op for, at video kan afspilles direkte i flere emailklienter. Outlook.com og Apple Mail understøtter det.

Kan du kode lidt, kan du fx lave en video, som kører som baggrund bag teksten i din email.

Før du giver dig i kast med HTML5-email bør du dog først 1) vurdere, om din målgruppe skønnes at have emailklienter, som understøtter det, og 2) teste teste teste om det virker hos dig selv først!

Det er alt for omfattende at komme nærmere ind på HTML5-kodning i dette indlæg. Men hvis du har mod på at kaste dig ud i det kan du starte med at læse dette gode indlæg fra Email on Acid: HTML5 video integration i email

Alternativt kan du bruge en af de betalte services, hvor video er integreret som en del af HTML-nyhedsbrevsskabelonerne. Tjek fx Wistia ud, som har den funktion. Her er – a pro pos – et link til nogle gratis HTML-skabeloner på deres side: https://wistia.com/learn/marketing/using-video-in-email#download-three-free-email-templates

Få hjælp til jeres næste videoproduktion hos Apertura

Jeg håber, at denne guide har kunne hjælpe dig videre med brugen af video i email.

Hvis du har brug for undervisning i videoproduktion eller strategisk brug af video på nettet, så tag et kig under undervisning.

Hvis din virksomhed eller organisation har brug for videoproduktion så tag et kig under produkter, for at se hvad jeg kan tilbyde.

Tag et kig under priser for at se, hvor billigt det rent faktisk kan gøres.

Apertura producerer video for klienter i hele landet.

Leave a Reply