Video Er Fremtidens Kommunikation. Også i 2023!

Video er fremtidens kommunikation inden for markedsføring og branding! Ja, det lyder måske helt åndssvagt, når man tænker på, at tv-reklamer har eksisteret siden 1940’erne.

Men videoproduktioner kommer i større og større grad til at spille en central rolle i fremtidens kommunikation på nettet og bør have en central plads i enhver virksomheds marketing- og brandingstrategier fremadrettet.

Video er fremtidens kommunikation – lidt statistik

At få lavet en video til din virksomheds hjemmeside eller Facebook-side er en rigtig god idé. Ja, faktisk er det en dum idé at lade være! Ifølge Cisco vil levende billeder udgøre 82% af internettets samlede trafik i 2020.

Seneste tal fra Kantar Gallup og DR viser, at 48% af danskerne ser YouTube hver uge. Og feeds på Facebook og LinkedIn er fyldt med videoer. Video er fremtidens kommunikation!

Det er der flere gode grunde til:

 1. Video virker. Statistikken viser, at…
  • en video på en landing-page kan øge konverteringsraten med 80%
  • levende billeder i fx email-nyhedsbreve kan øge antallet af besøgende med 200-300% (click-through rate)
  • der er 64% større sandsynlighed for, at en kunde køber et produkt, når de har set en video om produktet online
 2. Video bliver delt
  • 92% af mobile brugere (tablets, mobiltelefoner) deler film.
  • Ifølge YouTube stiger forbrugen af video på mobile enheder med 100% hvert år!
 3. Video får kunder til at blive længere tid på hjemmesiden
  • I gennemsnit får video brugere til at blive to minutter længere på virksomhedens hjemmeside. Det er vigtige to minutter, hvor kundens opmærksomhed er på dine produkter og ikke konkurrentens!
 4. Video rammer beslutningstagerne (B2B)
  • 65% af ledere og chefer klikker videre til hjemmesiden efter at have set en videoproduktion og 39% kontakter en forhandler. (Kilder: Forbes, Hubspot og Hyperfinemedia)

Hvorfor virker video?

Der er forskellige grunde til, at videoproduktioner er så effektiv en kommunikationsform til branding og markedsføring. Her har jeg valgt at fremhæve to af de vigtigste.

Video er kondenseret information

Du har sikkert hørt ordsproget ”Et billede siger mere end 1000 ord”. Dr. James McQuivey fra Forrester Research er kendt for at have taget den skridtet videre og argumentere for, at et minuts levende billeder svarer til 1,8 millioner ord.

Den skal man naturligvis tage med et gran salt, men han har alligevel en pointe: Med en film på hjemmesiden kan man præsentere rigtig mange informationer om sit produkt eller firma på meget kort tid. Det skyldes, at man kan udnytte både billeder, lyd, tekst og grafik til at formidle sit budskab.

Hvis du selv fx skulle vælge imellem at se en to minutters instruktionsvideo eller læse en 20 siders manual, hvad ville du så vælge? Ifølge Hyperfinemedia vil 59% af beslutningtagere hellere se en video end at læse en tekst.

Video er et vindue til virksomheden og skaber tillid

Video kan vise menneskene bag virksomheden – virksomhedens hjerte. Vi er som mennesker kodet til at læse og forstå meget mere, end det der siges:

Kropsprog, udseende, stemmeføring og intonation, karisma etc. er mindst lige så vigtige elementer for vores opfattelse af budskabet, som det der rent faktisk bliver sagt.

Det menneskelige aspekt er derfor vigtigt i branding-sammenhænge. Ved at give seeren et indblik i drivkraften bag de mennesker, som arbejder i virksomheden, øges sandsynligheden for en positiv oplevelse af virksomheden som helhed – noget som hverken logo, hjemmeside eller folder kan i samme grad.

Hvad bør virksomheder overveje ved videobranding?

Hvilken konkret filmtype, der vil være mest effektiv, afhænger af den overordnede brandingstrategi, den skal implementeres i. Da det varierer fra case til case, vil jeg i stedet opridse nogle ting, som en virksomhed bør have med i sine overvejelser, inden de går i gang med videobranding.

Ikke video for videoens skyld

At konkurrenten har fået en flot film på sin hjemmeside er ikke grund nok. Hvis du ikke har noget at sige, kan du ligeså godt lade være! Men det kan være en god idé at se nærmere på, hvorfor konkurrenten bruger video – og til hvad?

Det er også derfor, at jeg altid som noget af det første prøver at finde frem til virksomhedens kerneværdier og få dem italesat. Hvorfor laver I det, I laver? For pengenes skyld er ikke et budskab, der sælger.

Det gør derimod at få formidlet den ild, der brænder inde i enhver iværksætter og medarbejder, der glæder sig til at komme på arbejde hver dag. Det er som regel også den egentlige drivkraft bag enhver virksomhed, men den kan være blevet både gemt og glemt bag reklamemateriale og fine plusord.

Video er ikke bare video

Videoproduktioner skal altid skræddersyes til den platform og kontekst, de skal indgå i. One-size-fits-all virker ikke på nettet.

Virksomheder bør derfor blandt andet overveje…

…hvor lang videoen skal være

Jeg anbefaler sjældent filmproduktioner på mere end to minutters varighed til hjemmesider og sociale medier. Og hvis vi taler om en yngre målgruppe, så plejer jeg at sige maksimalt et minut.

…hvordan videoen skal indgå i virksomhedens overordnede brandingstrategi

Hvad er filmens overordnede formål, og hvad er konteksten, den skal bruges i – både på kort sigt og på lang sigt?

 • Skal videoen fx være en del af et fast videoarkiv, som altid er tilgængelig på hjemmesiden?
 • Skal den fungere som et slags nyhedsbrev eller vlog med nyt indhold hver uge?
 • Eller er det en reklamevideo for et nyt produkt eller en ny service, som kun lanceres en gang om året?

Det er alt sammen parametre, som har betydning for indhold, pris og kvalitet.

…om videoen skal have undertekster?

Det korte svar er altid ja! Sociale medier som fx LinkedIn og Facebook afspiller automatisk videoer uden lyd (autoplay), når man støder på dem i sit feed.

Ved at tekste sine film, kan virksomheden sikre sig, at…

 • brugeren stadig får budskabet, selvom der ikke er lyd på. Det er samtidig praktisk, hvis seeren sidder i stillekupé i toget.
 • at videoen vækker seerenes interesse, så de får lyst at se hele videoen med lyd på, og søge mere information på virksomhedens hjemmeside.

Tag kontakt i dag og hør nærmere

Kontakt Apertura i dag og hør mere om alle mulighederne for videoproduktion. Kontaktinformationerne finder du øverst og nederst på siden.


http://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/complete-white-paper-c11-481360.html

http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/EDBEE3F4-5C3E-439E-A08E-870734C3CD72/6150035/medieudviklingen_2016.pdf

https://www.forbes.com/sites/kateharrison/2016/03/31/is-your-company-giving-video-the-love-it-deserves/#32e47fb5464d

https://www.hubspot.com/marketing-statistics

http://hyperfinemedia.co.uk/infographic-31-must-know-video-marketing-stats/